torstai 16. elokuuta 2012

Maastoestevalmennus Wääksyn kartanolla

Eilinen maastoestevalmennus Wääksyn kartanolla oli todellin extempore-reissu! Kävin päivällä katsomassa kipassa mitäs kaikkia luokkia Kangasalan kenttäkisoissa oikein onkaan ja eksyin sitten heidän seuran sivuille katselemaan kuvia maastoesteistä ja tajusin että maastoesteratahan suljetaan sinä samaisena päivänä. Soitin sitten maastoesteiden yhteyshenkilölle ja paljastui että samana iltana oli vielä yksi valmennus jossa olisi tilaa meillekin. Ei muuta kun matkaan! Jos niihin kisoihin ensi viikon vkl haluan, niin olisihan se kiva vähän harjoitellakin, kun tänä vuonna vain kerran päästy maastoesteitä hyppäämään..

Hyvin löydettiin paikalle ja hienot puitteet kartanon mailla ainakin on! Meitä vain huvitti joka paikassa olevat kyltit: "Kulku kielletty" "Pääsy kielletty" "Kulku EHDOTTOMASTI kielletty" :D Valmentaja oli unohtanut meidät kokonaan, joten tunti olikin alkanut puoli tuntia aiemmin kun meille oli ilmoitettu.. No, muut siirtyivät isolta nurmikentältä jo hautoja hyppämään, kun me jäätiin verryttelemään ja ottamaan muutamia verkkahyppyjä tukeilla. Pian oltiin mekin lämmetty, joten siirryttiin muiden kanssa haudoille. Haudoilla ei tähän asti ole ollut mitään ongelmaa, eikä nytkään ollut ekalla kerralla. Yli mentiin ekalla, mutta kun tultiin toisen kerran niin poju veti jarrut pohjaan. Uusi yritys, sama homma. Kolmannella kerralla saatiin vetoapua ja sitten mentiin kun ei mitään. Ja tultiin vielä pari kertaa se yksinkin, sekä ylä- että alamäkeen. En ymmärrä mikä sille tuli! Pelkäskö reppana putoavansa sinne vai mikä oli :D No, tultiin vielä isompaakin hautaa, joka oli tommoselle melkein ponikokoselle suokille jo tosi syvä ja leveyttäkin oli jo melkoisesti. Ja ei mitään! Tää hauta oli kuitenkin ainakin kaks kertaa pienempää hautaa isompi. Mutta hyvä näin! Tehtiin vielä pientä rataa haudoilla ja lähiympäristön esteillä.

Hautojen jälkeen lähdettiin vesiesteelle. Rohkeesti poju meni veteen, aluksi ei tosin veinannu laukka pysyä, mutta sekin sitten onnistu. Ennen vettä ja veteen hypyt suju hyvin. Tää helpotti mun oloa, koska vesi on yleensä ollu meille se jännin juttu :) Vesiesteen jälkeen muut ratsukot lopettivat, mutta me mentiin vielä nurmelle hyppämään kapeata ja pientä radan tynkää. Huomasin Konstasta että väsymys alkoi jo vähän painaa, koska keli oli todella painostava ja tiistainen estevalmennus painoi selvästi.. Ja sitten kun päästiin kapealle, niin väsymys oli aivan selvä: hirveä kiukuttelu alkoi. Ei aluksi veinannut millään mennä kapeata, vaikka Suontaan harjoituksissa kapeat ei tuottanu mitään ongelmaa. No, kun esteeseen laitettiin pienet johteet niin ei mitään ongelmaa. Sitten johteet nostettiin pois ja edelleen tultiin hyvin. Tehtiin vielä pientä rataa ja pientä suhteutettua väliä kapean kanssa kaarevalla uralla. Poju oli tosi väsynyt lopussa, koska ei oikein enää jaksanu kunnolla hypätä vaan vain roiskaisi itsensä esteiden yli. Mutta hyvin suoritti silti tehtävät! ♥

Suontaan treeneistä
Vähän on sekalaiset fiilikset näitten treenien pohjalta.. Ne esteet mitkä ei oo ennen tuottanu kovin suurta ongelmaa oli tänään ongelmallisia kun taas meille aiemmin hankala vesi ei ollut tänään mitään.. Olin jo niin varma että mennään kisoissa sitten se tuttari kun se on Hämeen aluemestaruusluokka, mutta nyt alkoi epäilyttämään.. Ehkä toi kaikki kiukuttelu johtui väsymyksestä ja saattohan pojun paikatkin olla vielä kipeät edellispäivän valmennuksesta, mutta silti epäilyttää. Nyt sitten alkaa armoton pohdinta että mennäänkö sittenkin vaan harraste vai uskalletaanko koittaa tuttaria. Vai jätetäänkö koko kenttäkisat väliin ja mennään Aulangon alue-estekisoihin. Sitä pohtiessa taitaakin loppuviikko mennä!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kääk, nää on vaikeita päätöksiä! Enää päivä aikaa!

      Poista
  2. tuttariin vaan! :) meikä sitten kannustamassa teitä ;)

    VastaaPoista