maanantai 25. helmikuuta 2013

EXTRA: Jutan Superdieetti OHI!

No pain, no gain!

Noni, nyt on kuuden viikon rutistus ohitse! Superdieetin piti virallisesti loppua jo viikko sitten, mutta olin sen viikon kipeänä ja treenaamiset jäivät todella vähällä. Päätin sitten jatkaa superdieettiä seitsemännelle viikolle kuudennen viikon ohjeilla (hieman soveltaen..). Tässä nyt pientä yhteenvetoa koko superdieettijaksolta.

Haastavinta superdieetissä oli...
ehdottomasti ruokavaliossa pysyminen! Maitorahkaan en kyllästynyt, mutta dieetin edetessä ruokamäärät menivät niin pieniksi, että en enää yksinkertaisesti voinut "elää" niillä. Lisäksi rakastan aivan liian paljon ruisleipää, ja siitä erossa pysyminen oli täysin mahdotonta. Niimpä tein ominpäin lisäyksiä ruokavalioon ja välillä maitorahkan sijasta söinkin ruisleipää.. Tämä ei todellakaan olisi ollut sallittua, mutta en näe tarpeellisena muuttaa ruokavaliotani niin radikaalisti vain saadakseni nopeasti hyviä tuloksia (jotka sitten todennäköisesti olisivat kadonneet yhtä nopeasti). Ja sitten se alkoholi.. Alkoholi oli ehdottomasti pannassa superdieetin ohjeissa, mutta en sitten näköjään sitä osuutta tarpeeksi hyvin sisäistänyt.. Toisaalta lohduttaudun sillä, että yksinkertaisesti sosiaalinen elämäni vaatii muutaman huikan sillion tällöin, eikä se mun terveyttä näillä määrillä kaada. Ja olisiko se sitten loppujen lopuksi kokonaisuuden kannalta mitään sen kummemin hyödyttänyt, jos olisin 6 viikkoa ollut ilman ja sen jälkeen jatkanut normaaliin tapaan? Tipattomat on tarkotettu alkoholin väärinkäyttäjille, sanon minä! Ja siis punaviiniähän mä nautin puhtaasti terveydellisistä syistä ja eikös oluttakin kutsuta juoksevaksi leiväksi..? Ateriarytmi oli yllättävän vaikea pitää tasaisena, johtuen töistä ja muista menoista. Veden juonti 3-4 litraa päivässä tuotti myös ongelmia. Sitä olisi pitänyt litkiä lähes kokoajan, mutta kun ei vaan pysty..

Onnistuin superdieetissä..
parhaiten liikunnan kanssa! Ja olen nykyään ihan salihullu! Käyn vähintään 4 kertaa salilla ja tuloksiakin on alkanut näkyä. Siis sillä kantilla että painot ovat nousseet pikkuhiljaa isommiksi ja isommiksi. Lisäravinteita olen myös muistanut ottaa säännöllisesti. Salitreenamisen huonona puolena olen tosin huomannut että paitapuserot alkavat käydä yläkropasta ahtaiksi! :D Juurikin viikonloppuna yhtä läpikuultavaa paitapuseroa koitin, joka siis ennen oli ihan normaalin istuva, niin nyt en voinut hauista jännittää tai muuten paita olisi todennäköisesti revennyt. Samoin hartioista kirrasi. Apua, joutuuko tässä kohta vaateostoksille?!

Kevyt alkulämmittely


Konkreettiset hyödyt
Konkreettinen hyöty numero yksi on ehdottomasti se, että jaksan paljon paremmin muissa lajeissa. Esimerkiksi kouluvalmennuksissa, joissa ennen olin jo täysin puhki puolessa välissä, jaksan nyt huomattavasti paremmin! Kädet ei väsy ja pystyn paremmin kontrolloimaan istuntaani, kun kaikki energiani ei mene hengissä pysymiseen. Lisäksi huomasin hiihtäessäni (viime hiihtokerta ollut vuonna 2011..) että yläkroppa ei väsynyt, enkä ollut tunnin hiihdosta hapoilla. Ja vaikka tämä kuulostaakin ihan joltain naisten lehden latteudelta, mutta pakko se on myöntää että energiaa kaikkeen muuhunkin kuin liikuntaan on paljon enemmän!
Toinen konkreettinen hyöty on että nukun nykyään huomattavasti paremmin. Uni tulee illalla lähes heti ja uni ei enää ole katkonaista. Saattaa olla että tälläkin on vaikutusta siihen energisyyteen? :D
Kolmas konkreettinen hyöty on tietenkin muuttunut ulkomuoto. Aiemmin keskivartalosta kireät xs-s kokoiset topit eivät enää kiristä, ja kävimpä kaupassa sovittamassa suosikki leviksiäni kaksi kokoa pienempänä! Ja hyvin istuivat! Siis tarkottaako tämä että farkkukokoni on nyt 26", voitteko uskoa?! Painohan minulla ei tippunut dieetin aikana lähes ollenkaan, mutta siitä en todellakaan ole masentunut. Tämä nyt vissiin on sitten se mun ihannepaino..?

Treenimusat dieettiviikolta 6


Tästä eteenpäin?
Jatkossa aion jatkaa salilla käymistä ja todennäköisesti tämä salikärpänen puri niin pahasti että aion käydä salilla hamaan loppuun asti. Konkreettiset tulokset ovat olleet niin hyviä ja vaikuttaneet suoraan myös ratsastukseen, etten enää yksinkertaisesti voi lopettaa. Ruokavaliossa aion säilyttää joitakin osia superdieetistä, kuten toisen aterian nauttiminen aina salaattina, maitorahkat ja yksi "hölläily" päivä viikossa. Lisäravinteet pidän myös ruokavaliossani. Ateriarytmiä aion myös seurata superdieetin tapaan. Toivoin että olisin superdieetin avulla päässyt kofeiiniaddiktiosta eroon, mutta turha toivo.. Mutta siis tiivistäen: Treenit jatkuu samaan tahtiin mutta ruuan kanssa vähän höllemmin. Rakastan liian paljon ruokaa ja herkkuja.. Eikä mielestäni ole tervettä kieltää itseltään jotakin täysin, koska karu totuushan on, että sitä mitä ei voi saada, niin sitä haluaa eniten. Tuli muuten huomattua pariin kertaan.. :D

Mitat Superdieetin jälkeen:
  • Vyötärö: 65 cm (-4,5 cm)
  • Lantio:  92 cm (-3 cm)
  • Paino:  58,5 kg (-0,5 kg) 

Ja sitten vielä se lupaamani ennen-jälkeen kuva.. Vähän pelottaa tätä tänne laittaa, kun ei tiedä kuinka pahaa kritiikkiä tästäkin tulee, mutta nyt sitä mennään! Ja ei, en todellakaan ole vielä _lähelläkään_ mitään fitnessmallia, mutta suunta on sentään oikea.



Lopuksi vielä ruokapäiväkirja viimeiseltä viikolta.

ma 18.2.
05:30  Maitorahka (+mehukeitto, marjoja, vehnäleseitä)
08:00  Omena, kahvi
10:45  Lohikeitto, salaattia, ruisleipä
13:30  Kahvi, banaani
Kävely 40 min
16:00  Proteiinipatukka
18:45  Ruisleipä
Kuntosali 1h
21:00  Maitorahka

ti 19.2.
05:30  Maitorahka
08:30  Omena, kahvi, hyvää päivää-juoma
11:00  Savulohisalaatti, leipäviipale, kahvi
14:00  Banaani, kahvi
16:00  Proteiinipatukka
Ratsastus 1 h
18:30  Proteiinipatukka
Kuntosali 1 h
20:45  Kanasalaatti
22:00  Ruisleipä x2

ke 20.2.
05:30  Maitorahka
08:00  Kahvi, ruisleipäviipale
10:30  Kana-feta-salaatti, ruisleipäviipale
14:00  Kahvi, omena
17:30  Kana-feta-salaatti, ruisleipäviipale
21:00  Popcorn, Pepsi Max (pienet) ja samalla a Good Day to Die Hard ;)
24:00  Banaani

to 21.2.
11:00  Ruisleipä, kahvi
14:00  Proteiinipatukka
16:00  Nuudeli
17:00  Ruisleipä x2, geishapala
Kuntosali 1h
20:30  Maitorahka

pe 22.2.
08:00  Ruisleipäviipale, kahvi x2
11:00  Porkkanasosejauhelihalaatikko, raejuusto
13:00  Kahvi, omena, cookie
14:30  Ruisleipä
Ratsastus 1 h
17:00  Proteiinipatukka, omena, banaani
Kuntosali 1 h (aerobinen)
20:00  Pasta ja tomaattibasilikajauhelihakastike, raejuusto
22:00  Kourallinen karkkia

la 23.2.
10:00  Kahvi, ruisleipä
Ratsastus 45 min
13:00  Pasta ja tomaattibasilikajauhelihakastike
14:00  Kahvi, ruisleipä
Hiihto 1 h
16:30  Kahvi, cookie, banaani
19:00  Hirvenpaistikastike ja muussi, pähkinäinen salaatti, lasi punaviiniä, 3 palaa suklaata
22:00  2 kpl isoa tuoppia olutta
24:00  Ruisleipä

su 24.2.
09:30  Kahvi, ruisleipä
Kouluratsastusvalmennus 1 h + 
14:30  Kanasalaatti (hesburger), pieni sämpylä
15:30  Kahvi, kourallinen karkkia
16:30  Banaani
Kuntosali 1 h 10 min
19:30  Pasta ja tomaattibasilikajauhelihakastike
21:15  Maitorahka


Lisäravinteet samat kuin alussakin eli: aamuin ja illoin 3 kpl Fast Burner, 2 kpl Fast Omega3. Aamulla monivitamiini + D-vitamiini, iltaisin vielä magnesium. Treenin aikana 3 dl tuoremehuun sekoitettu Fast Glutaminea, palautusjuomaksi 2 dl maitoa ja 35 g Fast Whey+.

Tsemppiä kaikille treenaamiseen! :)

7 kommenttia:

  1. mun mielestä nää treenipostaukset oli kivoja! ja ei mun mielestä ei tarvii ruokavaliota karsia jos ei oo mitenkää ylipainoinen. toivottavasti salilla käynti näkyy myös ens kauden kisatuloksissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että niistä on edes joku tykännyt :) Ja todellakin toivotaan että näkyis jossain! O-ou, nyt tuli vähän paineita.. :D

      Poista
  2. Voi vitsit. Kiva lukea tälläinen postaus, kun itsellä alkoi kanssa SD eilen :-) Tosin toinen nivunen on tulehtunut, etten pääse vielä liikkumaan, mutta syön ohjeiden mukaan ... :-D Kiitos hyvistä biisivinkeistä ;) // emppsi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Piti vielä muuten kysyä, että miten sä sait syötyä tota maitorahkaa :-D Mun mielestä se on ihan YÖÖÖK, mutta laitan vähän extra määrän marjoja, ja syön vähän vähemmän rahkaa ;D Käytitkö muuten kaikkia lisäravinteita, jotka ohjeissa annettiin? Liityin muuten lukijaksi, suokki-ihminen kun olen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä sain sen parhaiten meneen alas niin, et laitoin samaan kippoon rahkan, mehukeiton, leseet, marjoja ja banaanin (mitä ei kyl ois saanu, mut se poistaa sitä rahkan happamuutta kivasti :D) ja sitten survasin sen sauvasekottimella smoothieks. Joskus laitoin mukaan viel vähän vettä jos tuntu et oli liian tönkköä. Tollein se menee aika kivuttomasti! :)
      Käytin melkein kaikkia, paitsi en niitä Green tea-tabletteja. En kyl ottanu ennen treeniä mitää juomia, ainoastaan sen treenin aikasen ja sitten sen palautusjuoman. Noilla tuntu pärjäävän ihan hyvin :)

      Poista
  4. Kiitos tästä! Itselläni ei ole menossa Jutan superdieetti vaan tavoitteenani on hoikentaa niin, että jätin karkit ja muut makeat pois sekä jätin leivän ja pastan pois. Iltaisin yritän vältellä turhia hiilihydraatteja, lounaaksi taas syön normaalisti perunaa, lihaa, riisiä, niistä en tingi. Ilalla syön smoothieita, salaatteja yms. Ekalla viikolla lähti turvotus pois ja painoakin tipahti heti reilusti ja nyt on noin kaksi viikkoa takana. Seuraavan kerran punnitus taas loppuviikosta, joten katsotaan mitä vaaka näyttää. Ai niin ja tietysti tärkein on se, että lisäsin liikuntaa, liikun nyt 3-4 kertaa viikossa ja lisäksi tulee hyötyliikuntaa jonkin verran. Alkoholia en pysty itsekään jättämään pois kokonaan, näin kesällä kun tuntuu olevan kaiken maailman kissan ristiäisiä jatkuvasti mutta pyrin vähentämään sitä ja juon sitten mieluummin vähäkalorisempia juomia.

    Nuo kuvasi näyttävät hyviltä! Olet varmaan jatkanut samaan malliin ja tuloksia näkyy jo varmasti vielä enemmän. Itse olen aina aina harrastanut liikuntaa mutta syönyt aikalailla mitä vaan. Ennen se ei haitannut, mutta nyt tuntuu, että karkit ja muut makeat, pasta, naposteltavat alkaa kertymään kroppaan, joten ei muuta kuin ruokavalio remonttiin lisää liikuntaa ja eiköhän sitä pian ole taas upeassa kunnossa! :)

    VastaaPoista