tiistai 8. marraskuuta 2011

Estetunteilua

© Karla Koponen
Tää mun blogin pitäminen on taas vaihteeksi tooodella aktiivista.. No, eipä meidän elämään tosin mitään kummempaa kuulukaan :)

Viime viikon tiistaina Konsta sai rokotuksen, joten pari päivää oltiin ihan kevyellä liikutuksella. Perjantaina meillä olikin sitten jo Laineen Sepon estevalmennus. Tästäkin ollaan niin montaa mieltä että saako hevosta liikuttaa miten rokotuksen jälkeen. Jotkut pitää viikon loman hevosella, jotkut taas jatkaa liikuttamista ihan normaalisti. Itse olen aina pitänyt 2-3 kevyttä päivää, ja näiden jälkeen jatkanut ihan normaalisti. Eikä ikinä ole kenelläkään meidän hevosista vielä mitään tullut. Mutta takaisin tuohon perjantain estetuntiin. Aloitettiin laukkapuomityöskentelyllä, jossa puomit oli kaarevalla uralla. Pikkuhiljaa puomien ensimmäistä ja viimeistä puomia alettiin korottaa esteeksi. Meille hirveän hankala harjoitus, koska konsta kuumenee aina kun harjotus on vähänkin hankala, joten meidänvauhtihan kiihty puomeilla aika lailla.. Mutta kun esteet puomien alku- ja loppupäässä alkoivat nousta, alkoi kontrollikin löytyä ;) Oli erittäin hankala harjoitus meille, mutta todella opettava! Täytyy sama harjoitus rakentaa joskus itsekseenkin. Tunnin lopuksi hypättiin vielä 2 estettä 3 laukkaaskeleen kilpailuvälillä. Välin keskellä oli vielä yksi puomi laukka-askeleen päässä viimeisestä esteestä. Meni meiltä ihan ok, mutta kerran veinasin TAAS lentää selästä, kun tultiin vikalta esteeltä alas ja huomasin että edessä olikin hevonen.. Konstahan sitten tietenkin loikkasi sivuun kentän nurkkaan ja multa lensi jalustimet ja roikuin jotenkin kaulalla :D Konstahan tietenkin säikähti tätä ja lähti ryntäilemään. Sain onneks tasapainon takasin ja ponin taas hallintaan. Eka kommentti mikä pääs suusta oli että: "P*rkele minähän en täältä enää alas tule!"
© Karla Koponen

Viikonloppuna maastoiltiin ja väännettiin koulua. Maanantaina mentiin tallin estetunneille. Mentiin laukkapuomeja ja jumppasarjamaisia harjoituksia. Konstalla taas riitti intoa.. Tätyy ruveta harkitsemaan ehkäpä vahvempia kuolaimia noille tunneille kun Konsta reppana innostuu aina toisten seurassa.. Yksinään sitä saa potkia kokoajan eteenpäin. Siitä ois kyllä hyvä ravihevonen tullu, kun ei siedä yhtään toista hevosta sen edellä, aina on ohi päästävä ;)

2 kommenttia: