perjantai 20. huhtikuuta 2012

Ei meistä kouluratsukkoa ainakaan tule..

Joo-o, kouluvalmennuksen jälkimainingeissa.. Eikä se nyt ihan nappiin mennyt :D Puolustuksekseni voin sanoa että meidän viimeisimmästä kunnon kouluvalmennuksesta on aikaa yli vuosi. Tai en nyt oikein tiedä onko toi kovin hyvä puolustus, täysin omaa saamattomuutta tuohon on ollut. Estevalmennuksiin on vain ollut niin paljon kivempi ja helpompi lähteä, koska se meiltä luonnistuu edes jotenkin, toisin kun tuo koulupuoli.

Koulukisoissa vuonna 2008
(C) Mirku Puoliväli


Mutta takaisin itse valmennukseen. Valmennuksen piti siis jälleen kerran Suski. Aloitettiin ympyrällä, jossa tehtiin siirtymisiä ravista käyntiin. Heti siirtymisen jälkeen piti väistättää takapäätä ulos. Meillä oli heti ongelmia suoruuden kanssa. Konsta tuppaa aina puremaan vasempaan ohjaan kiinni ja sen jälkeen suoristaminen on työn ja tuskan takana. Lisäksi meidän käynti ei aluksi kulkenut eteenpäin lähes ollenkaan, joten väistöistä ei tupannut tulemaan yhtään mitään. Lopulta kun saatiin meidän menoon suoruutta (ulospäinasetuksen kautta) ja raviin sekä käyntiin parempi tahti, alkoi tehtävä sujua. Lopulta saatiin ihan nättejä ravi pätkiä.

Mutta sitten ne ongelmat alkoikin taas alusta kun alettiin ottaa laukkaa. Suoruus laukassa ei enää onnistunutkaan niin hyvin kun ravissa. Ja heti kun Konsta ei mennyt suorana, ei takapääkään ollut kunnolla alla, eikä laukka polkenut tarpeeksi. Aika monta kierrosta jälkeenpäin saatiin laukka edes jonkinnäköiseen ruotuun. Vasempaan suuntaan mentiin paljon paremmin, mikä oli ihmetys, koska se on ollut meille se vaikeampi suunta.

Mutta ei kyllä mikään kauhea voittajafiilis ole tuon valmennuksen jälkeen. Oma vikanihan se on kun olen jättänyt tuon kouluratsastus puolen niin retuperälle. Kaikki yksinään välillä treenaavat tietävät että sieltä omalta mukavuusalueelta on niin pirun vaikea yksin ratsastaessa lähteä. Onneksi aletaan ottamaan noita koulutunteja suskilta enemmän ja nyt sain hyviä vinkkejä kotiharjoitteluun. Mutta turha pelätä että meitä koulukisoissa näkee :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti