torstai 22. maaliskuuta 2012

Suskin estevalmennus

Käytiin tänään vähän maneesilla hyppimässä Suskin ohjauksessa. Oma kenttä alkaa olemaan siinä kunnossa että siinä ei oikein edes laukata ennen kuin lumet sulaa kokonaan pois. Lähdettiin samalla kyydillä kun Rea ja Viimakin ja meillä oli ihan oma private-valmennus kahden kesken ;) Hyvin tulivat toimeen samassa kopissa. Muutaman kerran Viima vinkas kun Konsta tuli liian lähelle haistelemaan, mutta äkkiä se Konsta oppi että kannattaa se turpa pitää omalla puolella jos ei kestä korkeita ääniä.

Alue-estemestaruudet 2011
Valmennuksen alussa Konsta oli vähän tahmea.. Niin kauan kun verkattiin tasasella. Into löytyi taas siinä vaiheessa kun aloitettiin verkkahypyt. Mut nyt ei ollu sellasta tyhmää hösöttämistä mitä sillä on aiemmin ollu, vaan se oli kuitenkin kokoajan ihan hallinnassa ja semmosta "siistiä" kuumenemista! Konsta on aikuinen mies! Vihdoinkin :D

Aluksi mentiin pienemmillä esteillä, koska halusin meille varmuutta hyppyihin. Nevalan valmennuksen jälkeen varmuus oli lähes nollassa, meillä molemmilla. Sen huomasi Konstastakin selvästi alussa: Ennen estettä se jännitty ja veti laukan nelitahtiseksi, melkein raviksi. Muutaman kerran kun oltiin tultu molempiin suuntiin kahta pystyä kaarevalla uralla, se alkoi taas luottaa itseensä ja hypytkin alkoi paranemaan.

Mentiin vielä pientä rataa jossa oli kolmen ja neljän askeleen suhteutetut välit, sarja ja muutama muu yksittäinen este. Meillä on ollut aina ongelmana että laukka kuolee mutkissa ja sen jälkeen esteelle tulo on hankalaa, koska en nää askelta enkä saa mitenkään hahmotettua ponnistuspaikkaa ja sitten yleensä lähden sukeltelemaan ennen aikoja hevosen kaulalle. Nyt Suski onneksi kertoi hyvän vinkin: Ajattele niin kuin ratsastaisit koulurataa - aseta ja pidä sisäpohje vahvana. Heti alkoi mutkat ennen esteitä sujumaan! Tuli paremmat hypytkin ja askeleet osui paremmin.

Kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen pojuun! :) Saatiin sitä varmuutta hyppäämisen mitä halusinkin. Nyt ollaan paljon luottavaisemmin mielin menossa seuraavaan valmennukseen.

Videota tulossa kun saan Realta materiaalit ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti