maanantai 20. helmikuuta 2012

Lumimyrskymaastoilua motivaatiota etsiskellessä

Kuten varmasti monelle muullekin, on minullekin iskenyt pieni motivaation puute. Tiedän että pikkuhiljaa pitäisi alkaa treenailemaan kohti kevään ensimmäisiä kisoja, mutta kentälle meno tuntuu niin ylitsepääsemättömältä.. Maastoon meno tuntuu paaaaaljon houkuttelevammalta ja juuri sen takia sinne nyt viikonloppunakin eksyimme, sekä lauantaina ja sunnuntaina. En usko että maastoilu on mikään kovin huono vaihtoehto, koska tuntuu että Konstankin motivaatio kentällä (ainakin yksin mentäessä) on melko lähellä nollaa. Otamme nämä maastoilut kunnonkasvattamisen kannalta: Pitkissä laukkapätkissä kasvaa samalla Konstan kunto kenttäkisoja ajatellen ;)

Tästä innostuneena pieni motivaation pilkahduskin löytyikin: Me aloitetaan meidän treenaminen kunnonkohotuksesta! Eli en aio kentällä mennäkään väkisin vääntämään mitään, koska siitä tuskin tulee kummallekaan minkäänlaisia onnistumisen tunteita. Maastoilu on muutenkin liian aliarvostettua. Maastossa hevonen liikkuu paljon paremmin eteenpäin ja maastoillessa pystyy harjoittelemaan lähes samoja asioita kun kentälläkin. Meillä ainakin jokaiseen maastoreissuun kuuluvat taivuttelut, pienet väistöpätkät ja tempon muutokset kaikissa askellajeissa. Epätasaisessa maastossa myös hevosen tasapaino paranee. Talvella oman lisänsä tuo lumihanki. Näillä perusteluilla aiomme nyt hyvällä omalla tunnolla maastoilla sen minkä kerkeämme ja toivotaan että Konsta on ensi kesänä superkunnossa :D

Ja koska sydämmeltäni olen insinööri ja tykkään teknisistä vempaimista, on myös tekninen ulottuvuus upotettava treenamiseen. Niimpä aion käydä Gigantista ostamassa Garmin urheilukellon, joka sattuu olemaan tällä hetkellä tarjouksessa 129 €. Kellossa on mukana GPS, joten sillä pystyy mittaamaan matkaa ja nopeutta. Näin pystytään laukkapätkissä ylläpitämään oikeata nopeutta, jota myös kenttäkisoissa vaaditaan. Hihhei, odotan jo innolla seuraava maastoa! ;)

2 kommenttia:

  1. Itselleni ei ole ollut kisa motivaation puutetta. Ihme! Olen innoissani, kun kisakausi starttaa. Tiettää, että ollaan menossa kesää kohden ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että jollakin! :) Itselläni nuo ekat kisat tuntuu vielä niin kaukaiselta ja kun ei olla kunnolla päästy hyppäämään koko talvena, niin vähemmästäkin motivaatio laskee.. :/ Mutta eiköhän se vielä tästä :D

      Poista